Bakan Yanık: Gereksinim sahiplerine kış boyunca 2.5 milyar lira yakacak ve elektrik takviyesi verilecek

Adanali

Active member
Bakan Yanık: Gereksinim sahiplerine kış boyunca 2.5 milyar lira yakacak ve elektrik takviyesi verilecek
Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, gereksinim sahipleri için dayanakların sistemli bir biçimde sürdüğünü, bilhassa kışa yönelik takviyelere farklı ihtimam gösterdiklerini kaydetti.

Yakacak yardımı için Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumundan tahsis edilen 1.6 milyar liralık kömürü kış mevsiminde yakacak gereksiniminin karşılanması maksadıyla dağıtacaklarını belirten Yanık, kış boyunca yapılacak yakacak dağıtım süreçlerinin maliyetinin 40 milyon lira olduğunu tabir etti.

Elektrik tüketim dayanağı 6 milyar liraya ulaştı

Elektrik tüketim dayanağında ise 2019’dan bu yana yapılan yardımın 6 milyar liraya ulaştığını aktaran Yanık, “Kasım dahil önümüzdeki 4 ayda yaklaşık 920 milyon lira elektrik tüketim takviyesi vereceğiz” bilgisini paylaştı.

Kış boyunca gereksinim sahibi vatandaşlara takviyelerinin süreceğini vurgulayan Bakan Yanık, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki kış günlerinde yakacak ve elektrik yardımları kapsamında muhtaçlık sahibi vatandaşlarımıza 2,5 milyar lira dayanak vereceğiz. Muhtaçlık sahibi vatandaşlarımız, yakacak yardımına e-Devlet üzerinden başvurabilecek. Öbür yandan elektrik tüketim dayanağını ise nizamlı toplumsal yardım programlarından faydalanan ailelerimize halihazırda veriyoruz. Rastgele bir kuruma müracaat yapmalarına gerek yok. Yalnızca kimlik kartları ve elektrik faturaları ile PTT şubelerine gitmeleri kâfi olacak.”