Ay ile ambulansa, trenle arabaların arkasına. Elbe, Aşağı Elb'i bir kez daha dünyadan aldı

Bakec

Member
Manel Strauss 1955'ten beri Dolni Leb'de yaşıyor. Yetmiş dokuz yaşındaki adam yakışıklı ama seksen yaşındaki adam yalnızca Fransız kızlarıyla ilgileniyor.

DM'leri köyün sonundadır. Diğer Lebe evlerinden onlara giden yol bile Elbe tarafından sular altında kaldı. Ve Alt Beynin tamamı da dünyadan uzaklaştırılır.

Strauss'a büyük su yapmayın, onlar buna alıştı. Ancak Okol başlarına bir şey gelmemesi için dua etti. Daha sonra alarm çalacak ve kurtarıcılar Labe köpeğini ambulansa nasıl götüreceklerini bulmak zorunda kalacaktı. Aksi takdirde Dolni Lebu'dan gelen güzergah şu anda geçerli değil, yol sular altında kalacak ve bir sorun olması durumunda yoldaki tren yavaşlayabilecek.

130 kişilik bir köy olan Doln leb, mevcut büyük su ile dünyanın geri kalanından ayrılan Esk'in küçük kasabalarından biridir. Buraya ancak trenle ulaşabilirsiniz. Ama en net düşünceleri alacağız Manel Strauss, onlar huzur içinde. Hafta sonu torunum Prag'dan trenle içki içiyor, akşam yemeğine gidiyoruz, kızım Dn'de, Bay Trump'ın yanına.

Önce Dne'den gelen bir komşu onlara çantalar getirdi, öğlen trenine binerek Lebu'ya gitti ve ardından her saat başı Rumburk'a gitti. Tatilden sonra son kez 23 Aralık'ta Dno'ya alışverişe gidebileceğimi söyleyerek belediye başkanını aradım. Geçen haftanın sonunda sular biraz çekildiğinde birinin yolu açmasını beklerdim. Bana geri döneceğine dair söz verdi. İtfaiye yolu yıkadı ve tatilden sonra alışveriş yapmak için önce Bay Straussov olmak üzere Dne'ye gidebildim. Ancak bugünlerde yol yine su altında.

Bu normal ve sinir bozucu

Onun için burada çöp toplama konusunda da büyük sıkıntı yaşanıyor. Sevişmeye başlayalım.

Biz buna alıştık, sel bizi korkutmuyor, sadece sinirlendiriyor, onlarla birlikte trenle Dolný Leb'e giden yirmi yaşındaki bir adam için.

Evet burada çok su var, bu sadece sinir bozucu ama ne yapılabilir. Sel mi? Size soruyorum, burada iki yıllık su bile yok.

Yerel halk bir çeşit zorba değil, sadece buna gerçekten alışkınlar ve birinin başına kötü bir şey geldiğinde sorunların ortaya çıkabileceğini biliyorlar. Noel ile Yılbaşı Arifesi arasında, Dolný ve Prostedný leb arasındaki Ertová voda yakınlarından hasta bir adam helikopterle çıkarıldı.

Ve Yeni Yıl'dan sonra bölge sakini, midesi bulanan yaşlı bir kadını Elbe trafo merkezine nakletmek zorunda kaldı. İtfaiyeciler yaklaşık yüz metre koştuktan sonra onu bağladılar ve ambulansın beklediği diğer tarafa taşıdılar ve ambulans daha sonra Danimarka hastanesine götürüldü.

Elbe'nin her seviyesindeki bazı sakinler arabalarını uzaktaki Dna'ya yaklaşık 10 kilometre kadar sürdü.

Aşağı Leb düzenli olarak büyük su yoluyla dünyaya bağlanıyor; Cuma günü öğle saatlerinde Prostedn Leb geçilebilir durumdaydı ancak Danimarka belediye binası bu yolu da kapatacaktı. Sonunda öğleden sonra ikiden önce oldu. Emin olmak için raylarda acil bir tren durağı vardı. Ama ona göre buna gerek kalmayacak.

Diğerleri ve Strauss'un genç itfaiyecileri bodrumdan su pompalamalarına yardım etmeyi teklif ettiler, ancak su şu anda kuru. Strauss, suyun ancak su seviyesinin yedi metrenin üzerinde olması durumunda sorun yaratacağına inanıyor. Ve tahminlere göre oraya varamayacak.

Aşağı Elbe'de taşkın yatağının aktivite seviyesi risk altında ve seviye artıyor. esk hidrometeorolojik durum oekv Cumartesi sabahı doruğa ulaşacak. Cuma öğleden sonra Dn'deki su seviyesi yaklaşık 583 santimetreydi. Karşılaştırma için: 2002'deki yaygın sel sırasında su seviyesi yaklaşık 12 metreydi. Bn Dn'deki Elbe'nin seviyesi iki metre civarındadır. İlk adım olan uyanıklık beş metrede kendini gösterir.

Dn'de şehir kütüphanesi sel nedeniyle kapatıldı ve bilgi merkezi de hizmet dışı kaldı. Elbe yakınındaki bisiklet yollarına yapay erişim yoktur.

Öte yandan St nad Labem'de sel önleyici banyo, yani gökyüzündeki yolun pas kaplaması şirketin aleyhine işledi. Koruma amaçlı olarak suyun tahliye edilmesi gerekmesi halinde itfaiye ekipleri hazır bulunuyor.