Aktör Vydra, Chlumec’te yüzlerce kısrak arasında yeni bir kısrak üzerinde ter döktü

Bakec

Member
Peki siz Marl olarak ailenizi kaç kez Chlumec’teki savaşa götürdünüz?

Myslm ve şair. Ve buraya geri döndüğüm için çok mutluyum. Yazın buraya gidiyorum, sadece burada değil kuzeyde de komili çeşitli muhabbet kuşlarımız vardı ve burasının çok güzel olduğunu söylemeliyim. yani, bu yığın bölgesi yok edildi. Ama bence bu tamamen doğru değil. Zemin Krunch dağları, sadece bu değil, nvtva’yı temsil ediyor.

Chlumec Savaşı 1813

Drany Muharebesi’nde Avusturya, Prusya ve Rusya’nın müttefik birliklerinin Napolyon tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından Fransız ordusu Prag’a girebileceğine karar verdi. Bu yüzden General Vandamme’yi 30.000’den fazla adamla Teplice’yi ve Ech’e giden yolu işgal etmesi için gönderdi. Drany – Prag rotasına başlamalıydı. Savaş 29 ve 30 Ağustos 1813’te Steck’teki Chlumec ve Pestanov köylerinin yakınında gerçekleşti. Avusturya, Prusya ve Rusya’nın birleşik orduları, Napolyon’un General Vandamme komutasındaki Fransız ordusunu yendi. Generaller Osterman-Tolstoy, Jermolov, Barclay de Tolly, Kleist ve zırh ustası Colloredo-Mansfeld liderliğindeki müttefikler, Napolyon’un bunu yapmasına izin vermediler. 29 Ağustos’ta asıl muharebe gerçekleşti ve takip eden birkaç gün süren çatışmalarda aralarında Rusların da bulunduğu 9.300 müttefik ve 11.000 Fransız öldü, 1.000 asker de yaralandı.

Aileniz burada ne kadar kalabalık?

Genellikle yaklaşık on attan oluşan birkaç grup vardır. Burada her zaman Schwarzenberg’li general Karl Filip rolündeyim, ama aynı zamanda diğer savaşlara da gidiyorum, örneğin General George Armstrong Custer ve ben de Karl IV’düm. Aksi halde Karel Filip (1771 – 1820, editörün notu) ilginç bir karakterdi, çok zengin bir hayatı vardı. Hem Pai’nin hem de Rusya’nın büyükelçisi olduğunu sizden daha yeni öğrendim. Rakuan, Slavkov Muharebesi’nden sonra Napolyon ile ittifak yaptığında, Napolyon’un destek ordusuyla Rusya’ya gitti. Natst düştü, kıpırdadı iv.

Cumartesi günü sıcaklık sınıra ulaştı, iki savaş canlandırmasında üniformaların içinde hava sıcak değil miydi?

Belliydi ama alıştık. Üniforma yaz için değil, esas olarak kış için giyilir, ancak o zaman bile çatışmalar yazın yapılıyordu ve onlar da tıpkı bizim gibi savaşıyorlardı. Ağustos ayında General Custer anma törenine gittim ve orası çok daha sıcaktı.

Tarihimizden hangi örnek bana en yakın?

Esas olarak askeri tarih ilgimi çekiyor. Biz Avusturya-Macaristan’la bağlantılıyız ve onun tarihi de bizimle derinden iç içedir. Ve ilk Napolyon kurtları, hatta yedi ya da on yaşında bir kurt bile vardı. İşgal, Amerika’daki Kızılderili çekicilerine ve Amerikan kurduna benzer.

At tutkunu biri olarak biliniyorsunuz. İlk önce yedi yaşında bir kısrağı savaşa götürdünüz. Bunu nasıl başardı?

Bu yıl onu bir savaşa soktum ve sevilmezdi. Burada da sorunsuz atlattı. Onu istemediği hiçbir şeye zorlamadım. Arvetka’ya pek gitmedim ama uzaktan takip ettim, aslında Marl Karel Filip gibi. Birliğinin atına da binmedi, bu da sığmadı.

Kısrağı bir şekilde hazırladın, buraya getirmedin mi?

hayat nasıl? Hafta içi geziye çıkıyorum, çok ava çıkmıştık. Köpeğin kahkahalarına ve kavgalara alışması gerekiyordu. Benim için bir şeyin olduğu yere atı götürmem önemli. Birisi atın etrafta durmasının stresli olduğunu düşünebilir ama öyle değil, onun için bir fayda, bizim için de aynı.

Köpeği de tanıyor musun?

İnsanların beslediği evcilleştirilmiş bir atın çok fazla çocuğu yoktur. Hatta sahip olup yaylaya ya da diğer komilerle gittiğinizde bir haftada her kabileyi tanıyabileceğiniz bir alan. Orada onun için yeni bir şey yok. Bu yüzden atı, onun için her şeyin yeni olduğu ve orada olup bitenleri bilmediği bir yere götürmek iyidir.

Vydra Vclav tarafından kim yenildi?

Schwarzenberg’li Karel I. Philip (15 Nisan 1771, Vde, 15 Ocak 1820, Leipzig) bir zamanlar hassas bir kral ve mareşaldi, ancak cumhuriyetçi ve imparatorluk Fransa’sına ve Napolyon’a karşı yapılan savaşlarda ünlü oldu. Rusya’da Çar’ın sarayında ve Fransa’da Napolyon’un çarında diplomattı. Orlick vtve Schwarzenberg olarak adlandırılan genç bir adamın kurucusuydu.Knet ve Krumlov dükü Schwarzenberg’li I. Jan Nepomuk’un ikinci oğlu olarak doğdu ve bu onu askeri bir kariyere hazırladı. İlk görevi Brunwick-Wolfenbttel Süvari Alayı’na bağlı olarak Balkanlar’da Türklere karşı bir harekattı.1817’de felç geçirdi ve sağ kolu ve bacakları felç oldu. 1819’da sözde bir bakandı, ancak durumu tekrar kötüleşti ve üstüne bir de kemik rahatsızlıkları vardı, bu yüzden Prag’a taşındı. 1820’de homeopatinin kurucusu Samuel Hahnemann’ı görmek için Leipzig’e gitti. Homeopati bile Poln Marla’nın çantasını iyileştirmedi ve o yıl öldü. Cenazesi St.Petersburg mezarlık kilisesine gömüldü. Jilj, Tebon yakınlarındaki Domann’da ve kalbi Orlk’taki şapelde, daha sonra Kasım 1865’te cesedi Orlk’taki yeni mezara taşındı.

Kaynak Wiki