AK Partili Özhaseki: Kasabaları yönetim edemeyecek adamlar, ‘cumhurbaşkanı adayıyım’ diye geziyorlar

Adanali

Active member
AK Partili Özhaseki: Kasabaları yönetim edemeyecek adamlar, ‘cumhurbaşkanı adayıyım’ diye geziyorlar
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafınca Yıldırım ilçesine kazandırılan Karapınar Aile Sıhhati Merkezi ve 112 Acil Müdahale İstasyonunun açılışına katılan Özhaseki, merasimde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin belediyecilik anlayışının hizmet belediyeciliği ve eser siyaseti olduğunu söylemiş oldu.

Türkiye’de toplumsal belediyecilik anlayışını inşa ettiklerini tabir eden Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye liderlerine “En kıymetli yapacağınız iş insanımızın gönlünü kazanmaktır. İnsanımızın gönlünü almaktır” söylemiş olduğini hatırlatarak, belediye liderlerinin da yıllardır bunu gerçekleştirdiğini vurguladı.

Özhaseki, son devirde diğer bir belediyecilik anlayışının daha ortaya çıkmaya başladığına işaret ederek, “O da hiç bir şey yapmadan, hizmet etmeden algı belediyeciliği. Algı nedir, olmayanı olmuş üzere var olmayanı varmış üzere, yapılmayanı da yapılmış üzere göstererek hayata devam etmektir. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum bugün İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana’da, Mersin’de ve Antalya’da belediye liderlerimizin ne yazık ki hizmet etmeye niyetleri yok. Bir şey bildikleri de yok, yaptıkları da yok. Fakat dehşet derecede bir algı operasyonuyla vakit geçiriyorlar. Bunu söylerken boş bir kelam olarak, karşı bir partili olarak söylemiyorum.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl yalnızca bu algı operasyonları için ajanslara 845 milyon lira ösöylemiş olduğini belirten Özhaseki, şu biçimde devam etti:

“Sosyal tesisler için ayırdığı para 12 milyon lira, zelzeleye hazırlık için ayırdığı para 495 milyon lira. İstanbul için yakın gelecekte zelzele var diyor bütün hocalar. Önlem almak lazım ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi yalnızca 495 milyon lira ayırıyor. Algı operasyonuna ise 845 milyon lira. Durmadan da palavralar peşindeler. ‘Efendim İstanbul’da önümüz kesiliyor’. meğer biz AK Parti Genel Merkezi olarak zannedersem birebirini MHP’li arkadaşlarımız da kendi belediyelerine ve meclis üyelerine söylüyorlar. Şayet muhalif partili bir belediye lideri orada iktidarsa yani daha açık söylüyorum CHP’li bir lider var ise meclise güzel bir iş getiriyorsa, ‘Hepsine evet deyin’ diyoruz. ‘hiç bir şeye karşı çıkmayın’ diyoruz. Zira onun kimliği kıymetli değil, değerli olan oradaki vatandaşın hizmet alması. İstanbul’dan gelen 3 bin 300 civarında teklifin yüzde 98’ine evet demişiz. Yüzde 2’sine karşı çıkmışız. Nedir? Artırımlar. olağan olarak karşı çıkacağız. Nedir? Yeşil alanları talan etmek istiyorlar, elbette karşı çıkacağız bunlara lakin onun haricinde hizmete ilişkin ne var ise evet diyoruz.”

‘Ağlak ağlak gezmeyi sevdiler ancak iş yapmaya niyetleri yok’

Özhaseki, kimi belediye liderlerinin algı operasyonunu sevdiğini lisana getirerek, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Mağduriyet edebiyatını sevdiler. Ağlak ağlak gezmeyi sevdiler lakin iş yapmaya niyetleri yok. Hırslarına bakarsanız, kasabaları yönetim edemeyecek adamlar, ‘cumhurbaşkanı adayıyım’ diye tafra satıp geziyorlar ortalarda. Biz de hayret ortasında bunları izliyoruz ne yazık ki. Seçim öncesinde epeyce uygun hatırlıyorum. CHP Genel Lideri, o büyükşehirlere aday olan arkadaşlar, ‘Bizler iktidara geldiğimizde, hiç bir personelin, işçinin alın teri döken insanın ekmeğine mani olmayacağız. İşten çıkarmayacağız, şayet onları işten çıkarırsak, namussuzuz, şerefsiziz’ diye her tarafta nutuk attı. Ne oldu pekala? Bu saydığım vilayetlerde tam 25 bin insanın işine son verdiler. Diyeceksiniz ki ‘Belki eleman oldukcatu, ne yapsın adamlar.’ Uygun lakin İstanbul’da 15 bin kişiyi işten çıkarıyorsunuz, 40 bin kişiyi işe alıyorsunuz. İşe alırken de partiler içinde bölüşüm yapıyorsunuz. Yüzde 35 CHP’nin, yüzde 15 YETERLİ Parti’nin, yüzde 15 de söyleyemedikleri masanın altında saklanan terör örgütünün uzantısı partinin. Bu adamları doldururken ehliyetine mi bakıyorsunuz, liyakatine mı bakıyorsunuz. Öbür insanları niçin işten çıkardınız, Allah’tan korkmuyor musunuz? Ne yazık ki o denli bir dehşetleri da yok. İşte algı belediyeciliği dediğimiz bu.”

‘Dertleri ne? Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’

Muhalefet partilerinin “Cumhur İttifakı olmasın. Recep Tayyip Erdoğan iş başından gitsin de ne olursa olsun” kanısıyla hareket ettiğini lisana getiren Özhaseki, “bu biçimde bir şey olabilir mi? Birbirine benzemez adamlar, sokakta görse selamlaşmayacak adamlar, akşam birbirini telefonla arayıp, oturup bir kahve içmeyecek adamlar, bir masanın etrafında bir ortaya geliyorlar. Kaygıları ne? Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Siz ne yapacaksınız? Yapacakları bir şey de yok lakin siz gidin. Bu kadar muhalifin, istemezükçünün olduğu bir yerden asla bir medeniyet doğmaz. hiç bir mevzuda beraberlikleri olmayan, birbirleriyle yolda karşılaşsa selam vermeyecek erkeklerin Türkiye’ye yararının olacağını da zannetmiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların akabinde Karapınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ve Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz’a tablo armağan etti.

Konuşmaların akabinde protokol tarafınca 480 metrekare taban alanı üzerine iki kat olarak tasarlanan ve 7 hekim muayene odası, 2 tıbbi müdahale odası, 3 hamile izleme ve aile planlama odası, 2 aşı ve çocuk izleme odası bulunan aile sıhhati merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik İhtimam ve Ahmet Kılıç, Vilayet Sıhhat Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, AK Parti Vilayet Lideri Davut Gürkan ile ilçe belediye liderleri ve vatandaşlar da katıldı.