Ahmet Hakan: Erdoğan, Bülent Arınç’ı çağırsa, Arınç tüm eleştirelliğinden anında vazgeçecek

Adanali

Active member
Ahmet Hakan: Erdoğan, Bülent Arınç’ı çağırsa, Arınç tüm eleştirelliğinden anında vazgeçecek
Ahmet Hakan, Eski TBMM Lideri Arınç’ın son periyotta AK Parti’ye yönelik tenkitler yaptığını hatırlatarak, yazısında şunları kaydetti:

“Bülent Arınç, bir yerde konuşma yapmış. Konuşmasında bugünün iktidar biçimini eleştirmiş. Şöyle bir baktım söylemiş olduklerine. Derinlikli tek bir eleştirel tahlil görmedim. Uyuşturucu illetine bulaşmış birinin AK Parti Genel Merkezi’ne bulaşması haricinde dişe dokunur tek bir şey söylemiyor. Asıl altını çizdiğim kelamları ise şunlar: ‘Eskiden birbirimizi tamamlayan bir takımdık biz. Abdullah Bey’in eksiğini Bülent, Bülent’in eksiğini Tayyip Beyefendi kapattırdı. Artık kimlere kaldı görüyorsunuz.’ Bu yaklaşımdan benim anladığım şudur: Erdoğan, Bülent Arınç’ı çağırsa… ‘Gel, evvelden olduğu üzere seni yetkili bir abi yapalım’ dese... Bülent Arınç, tüm eleştirelliğinden anında vazgeçecek. İnsanız. Hepimizin zaafları vardır. Fakat bir insan, zaafını bu kadar da muhakkak etmez ki! Olmaz ki! Bu kadar da olmaz ki!”