Adalet Bakanı Bozdağ’dan ‘yargı’ reaksiyonu: CHP Genel Lideri’ni ve yetkilileri kınıyorum

Adanali

Active member
Adalet Bakanı Bozdağ’dan ‘yargı’ reaksiyonu: CHP Genel Lideri’ni ve yetkilileri kınıyorum
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yargı kararlarını mazeret ederek, Sayın Cumhurbaşkanımızı amaç alan düzeysiz, ahlak ve hukuk dışı sözlerinden dolayı CHP Genel Lideri’ni ve CHP’li yetkilileri kınıyorum” sözlerine yer verdi.

Yargı mensuplarının anayasa, kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine nazaran karar verdiğini kaydeden Bozdağ, kararları niçiniyle yargı mensuplarını tehdit ve hakaret edenleri kınadı.

Anayasa,kanun ve hukuka uygun vicdani kanaatlerine göre karar veren yargı görevlilerine;

“Lanet olsun yargınıza”,

“İntikam duygusuyla haraket ediyorlar”,

“Siyasi karar veriyorlar”,

“Saray yargısı”

ithamları ile tehdit ve hakaret edenleri kınıyorum.

— Bekir Bozdağ (@bybekirbozdag) May 13, 2022

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

“Ana muhalefet partisi başkanı ve yetkililerinin, bekledikleri üzere karar vermeyen yargı gorevlilerini tehdit ve hakaretlerle gaye alması asla kabul edilemez. Yargı kararları, siyasi taraftarlığa uygunluğa nazaran bedellendirilemez. Ana muhalefetin lisanından düşürmediği hak, adalet, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı üzere temel ve unsur kavramların, kendi siyasi yararları kelam konusu olduğunda içlerinin nasıl boşaltıldığı hususu, ibretlik bir görüntü arz etmektedir.”