A Ulusal Ekip stoperi Çağlar Söyüncü: “Ronaldo için son olur mu bilmiyorum”

bencede

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Ekip ‘ın başarılı savunma oyuncularından Çağlar Söyüncü, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı final maçında 24 Mart’ta deplasmanda karşılaşacağımız Portekiz maçı öncesi Tivibu Spor’dan Çiğdem Günal’ın sorularını yanıtladı.

Çağlar Söyüncü’nün açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Yorgunuz fakat sonuçta ulusal ekip olunca hepimiz için yorgunluk kalkıyor. Hepimiz koşa koşa geliyoruz. Çok şiddetli bir maç olacak. Farkındayız. Akşam idmanıyla kampa başlayacağız. Hocamızın taktikleri doğrultusunda ve haddimizi bilerek oynayacağız. Rakibimiz dünyaca ünlü bir grup ve değerli oyuncuları var. Biz de hocamızla birlikte son maçlarda düzgünüz. İnşallah yeterli hazırlanıp hoş bir maç geçiririz. Haddimizi bilmeliyiz. Deplasmanda oynayacağız. Top ayağına yakışan epey oyuncuları var. Premier Lig’den de tanıdığım oyuncuları var. Kadro olarak alana çıkacağız. Daha evvel güçlü rakiplere karşı hayli alana çıktık. Ferdi olarak deneyimliyiz. Avrupa’da kaç bu biçimde şiddetli maçlara çıkıyoruz. Burası biraz daha farklı. Ekip olarak oynarsak yeterli bir maç çıkarırız.”

“KUNTZ HOCAMIZ ÇOK İYİ”

“Kuntz Hocamız, müspet ve sempatik bir insan. Ben daha evvel Almanya’da oynadığım için Alman kültürüne biraz daha yatkınım. bu biçimde bir avantajım var. Onu biraz daha yeterli anlayabiliyorum. Almanya’daki hocamla taktikleri ve saha içi konuşmaları birbirine benziyor. Hocamız herkesle son derece yeterli sohbeti, muhabbeti, bağlantısı hayli yeterli.”

“RONALDO İÇİN SON OLUR MU BİLMİYORUM”

“Cristiano Ronaldo, Messi üzere usul oyuncular tartışılmaz. Dünyaya 50 yılda 1 gelen futbolcular. Bu yaşta gösterdiği performanstan ötürü hürmet duyulması gerekiyor. Son Dünya Kupası mı olur Ronaldo’nun, yoksa bırakır mı bilmiyorum. Paylaşımlarında daha fazlaca oynamak istediğini söylemiş oldu. Biz de 20 yıldır Dünya Kupası’na gidemiyoruz. Ronaldo’nun son kupası mı olur bilmiyorum lakin bizim için bu kupaya gitmek daha değerli. Çok vaktimiz olmuyor. Toplanıyoruz. 3-4 gün daha sonra maça çıkıyoruz. En yeterli biçimde, hayli yeterli irtibatla alana yansıtmamız lazım performasımızı. Biraz daha vakit olsa daha epey çalışabiliriz. Artık epey vaktimiz yok. Şu an hoş bağlantısı de alana yansıtmamız lazım.”

“İNGİLTERE’DE KALMAK İSTİYORUM”

“Bu dönem grup olarak performansımız istenen durumda değil. Premier Lig’de oynadığım için memnunum. İmkanım olduğu sürece İngiltere’de kalmak istiyorum. Kontratım devam ediyor. 1.5-2 ayda grup olarak âlâ çıkış yakaladık. Şu an her şey uygun gidiyor. Premier Lig, tartışılmaz. Oynadığım için memnunum. En üst düzey oyuncularla oynamak fazlaca hoş. Benden daha sonraki gençlere daha uygun örnek olabilirim, daha hayli yardım edebilirim. Âlâ deneyimler ediniyorum. İlerleyen senelerda bunu gelecek jenerasyonlara aktarmak istiyorum.”

“TRABZONSPOR FAVORİ”

” Trabzonspor , puan durumuna da bakılınca âlâ oynuyor. Saat farkı ve ağır program niçiniyle Harika Lig ‘i fazlaca izleyemiyorum lakin izleyebildiğim kadarıyla Trabzonspor şampiyonluğun yüzde 90 favorisi.”

(Skorer)