A Ulusal Ekip kalecilerinin inancı tam!

bencede

Global Mod
Global Mod
birinci vakit içinderda kelam alan tecrübeli kaleci Sinan Bolat, önlerinde epeyce kıymetli iki maç olduğunu söyleyerek, “Cebelitarık maçına odaklanmak istiyoruz. Konsantrasyonumuz o maça yönelik. Oradan 3 puan alıp, hoş bir moralle Karadağ maçına çıkmak istiyoruz” dedi.

“İNŞALLAH AVRUPA’YA MASRAF VE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDERLER”

Bolat; Uğurcan Çakır, Ersin Destanoğlu ve Altay Bayındır’ın performansının epeyce düzgün olduğunu lisana getirdi ve şunları söylemiş oldu: “Buradan Altay kardeşime geçmiş olsun diyorum. İnşallah en kısa vakit sıhhatine ulaşır. Şu anda iki genç kardeşimizin içinde ağabey pozisyonundayım. Ben de kardeşlerime elimden gelen katkı ve deneyimimi aktarmaya çalışıyorum olağan kaleci antrenörümüz önderliğinde. Performansları ortada. İnşallah onlar da en kısa vakitte Avrupa’ya sarfiyat ve ülkemizi orada en uygun biçimde temsil ederler.”

“TÜRKİYE’DEN BU TÜRLÜ YETENEKLER ÇIKMASI BENİM İÇİN DE BİR GURUR”

3 ismin de Avrupa karşılaşmalarında kendilerini kanıtladığını belirten Bolat, “İster istemez Uğurcan olsun, Ersin olsun, Altay olsun, kendilerini Avrupa’da da kanıtlamış kaleciler, Avrupa Ligi’nde, Şampiyonlar Ligi’nde olsun. Kendi açımdan Avrupa’ya farklı bir değer veriyorum. Benim için de bir gurur, Türkiye’den bu biçimde yetenekleri kaleciler çıkması. İnşallah bunların devamı gelecektir. Kardeşlerimiz de Avrupa’ya transfer olup, Türkiye’yi en uygun biçimde temsil edeceklerdir inşallah” tabirlerini kullandı.

“EN KISA DEVİRDE İSTEDİĞİMİZ YERE GELMEK İSTİYORUZ”

Sinan Bolat son olarak şu biçimde dedi: “Yeni hocamızın gelmesiyle yeni bir hava ve güç oluştu ister istemez. İnşallah hocamız da istediği taktikleri bize gösterip, en kısa vakitte istediğimiz sonuçları alıp en kısa periyotta istediğimiz yere gelmek istiyoruz.”

UĞURCAN ÇAKIR: BİRLİKTE SAVAŞACAĞIZ

Ekip olarak savaşacaklarını söyleyen Uğurcan Çakır, “Ersin’e iyi olsun, yeteneğiyle ve hak ettiği için burada. Altay’a da geçmiş olsun. Öncelikle Cebelitarık maçını kazanmak istiyoruz. Ben biraz moralli geldim fakat burası ulusal ekip. Ulusal ekip için birlikte savaşacağız. En güzel biçimde kazanacağız” tabirlerini kullandı.

“KİM OYNARSA OYNASIN ELİNDEN GELENİ YAPACAK”

Ulusal ekibin Cebelitarık maçına nasıl bir takımla çıkacağına teknik yönetici Stefan Kuntz’un karar vereceğine vurgu yapan Çakır, “Hoca taktiğe karar verecek, kim oynarsa elinden geleni yapmaya çalışacak. Dünya Kupası’na gitmek istiyoruz. En düzgün biçimde hazırlanarak gitmek istiyoruz. Kim oynarsa oynasın elinden geleni yapacak” biçiminde konuştu.

“RECHNER İLE AHENK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Ulusal ekibin kaleci antrenörü Michael Rechner ile ahenk ortasında çalıştıklarını söyleyen Çakır, “Almanya’dan geldi. Oranın eğitimi almış bir isim. Çok yeterli bir ahenk yakaladık, inşallah performansımızı maçlara da yansıtırız” dedi.

“ŞANSIMIZI SONUNA KADAR ZORLAMAK İSTİYORUZ”

Ulusal ekibin kümedeki iki rakibinin karşılaşacağı Norveç-Hollanda maçı için Çakır, “Şansımız sıkıntı lakin sonuna kadar zorlamak istiyoruz. Yeterli bir hava var. İki maçı da kazanarak önümüzü görmek istiyoruz. İki maçımızı da kazanmak istiyoruz. Konsantrasyonumuz bu tarafta. Norveç, Hollanda ile sıkıntı bir uğraş oynayacak. O maç istediğimiz üzere sonuçlanırsa Dünya Kupası’na gitmek istiyoruz. İki grup için güç karşılaşma, evvel biz kazanmalıyız” diye konuştu.

ERSİN DESTANOĞLU: BURADA OLMAK TANIM EDİLEMEZ BİR HİS

A Ulusal Kadro takımına seçildiği için duyduğu heyecanı lisana getiren Ersin Destanoğlu ise “Seçilmeyi bekliyordum. Takıma dahil edildiğimi arkadaşlarımdan öğrendim. Kulübümde her maç en âlâ performansı göstermeye çalışıyordum. Arkadaşlarımdan duydum, daha sonrasında da ailemle paylaştım. Burada olmak tanım edilemez bir his. Burası en üst düzey. Burada olduğum için hayli mutluyum” diye konuştu.

“HER AÇIDAN KENDİMİ GELİŞTİRİYORUM”

Her mevzuda kendini geliştirdiğini belirten 20 yaşındaki genç file bekçisi, “Önce Beşiktaş ‘ta daha sonra da A Ulusal Kadro’da forma giymek hem zihinsel birebir vakitte fizikî çalışmanın kararı. Bunlara değer veriyoruz. Ben de hayli çalışıyorum. Her açıdan kendimi geliştiriyorum. Kuvvetli, gerilimli maçlar oynuyoruz. Bunun altından kalkabilecek kapasitede olduğumu biliyordum. Bu sayede de buradayız.”

“RIDVAN İLE TIPKI BİÇİMDE TESİSLERDE DE BURADA DA birlikteİZ”

Ulusal gruba dahil edilmesini yakın arkadaşı Rıdvan Yılmaz ile de paylaştığını söyleyen Ersin Destanoğlu, “Ona da söylemiş oldum, fazlaca keyifli oldu. Burada da birlikteiz. Burada tüm ağabeylerim sıcakkanlı davrandılar. Teknik grup olsun, ağabeylerim olsun hoş bir ortam var. Rıdvan ile birebir biçimde tesislerde de burada da birlikteiz” tabirlerini kullandı.

“ŞU AN KALECİ KONUSUNDA ÇOK RAHATIZ”

Futbolda kalecilerin kıymetinin daha da arttığını belirten Ersin Destanoğlu, kelamlarını şu biçimde noktaladı: “Artık daha epeyce oyun ortasında oluyorsunuz. Ayak oyunları olsun, defansın gerisine atılan toplar olsun daima oyunun ortasındayız. Kalecinin değeri arttığı için de idmanlar ve tahliller farklı oluyor. Bu da kalecilerin gelişmenine yansıdı. Türkiye’de biroldukca mevkide kıymet gösterildiğinde âlâ oyuncular çıkabiliyor. Şu an kaleci konusunda epey rahatız. Biroldukca isim var. Bu bizim için memnunluk verici bir şey.”

Ali DANAŞ / İSTANBUL (DHA)